• Geen favorieten

  Je kunt accommodaties toevoegen aan uw favorieten door op het te klikken.

+32 (0)58 533 999 Mijn Immo Europe Last-minutes

Koksijde & omgeving

Koksijde & omgeving

Met de kinderen

Elke gezinssamenstelling is mogelijk. We hebben een ruim aanbod aan comfortabele, gezellige en goed uitgeruste vakantiewoning voor jullie.

Als de zee en het strand uw kleine koters niet meer kan bekoren, kan je hen gerust meenemen voor een museum bezoek.  Alle musea hebben een programma op kindermaat. Aan de hand van een leuke zoektocht maken ze kennis met de historische gebeurtenissen van Koksijde.

Er zijn 2 kinderboerderijen met speelplein waar ze zich kunnen uitleven ‘t Paepehof in De Panne, De lenspolder in Nieuwpoort.

En natuurlijk niet te vergeten : Plopsaland ligt net om de hoek

Hier kan u inspiratie op doen voor allerhande activeiten in en rondom Koksijde.

U kan uw sportief hart ophalen in Koksijde

Ons strand en duinen zijn doorweven van wandel- en fietsroutes. U kan met uw eigen fiets komen of hier een fiets huren.  Boek tijdig uw fiets. De wandel en fietskaarten zijn verkrijgbaar in de dienst voor toerisme. https://www.koksijde.be/vrije-tijd/sport/wandelen-en-fietsen.

Wilt u eens een echte strandsport beoefen dan kan u een cursus kite surfen, windsurfen, paddelbord volgen.  De plaatsen zijn beperkt vooraf inschrijving via de sportdienst  is de boodschap. https://www.koksijde.be/water-en-strandsportcentra.

De fervente golfers komen hier ook aan hun trekken. Golf ter Hille bestaat uit mooie een range en een parcours met  16 holes. http://www.koksijdegolfterhille.be.

Amazones onder u komen hier ook niks te kort in Koksijde  in volgende maneges kan u terecht voor groepslessen, privélessen, paardrijdkampen en wandelingen www.equibeach.be , www.manegeterduinen.behttp://www.haciendaoostduinkerke.be.

Zwemmen kan niet alleen in zee maar ook in het Hoge blekker Zwembad, in het openluchtzwembad met zicht op zee of in het Tropische Zwemparadijs van Plopsa Aqua of Sunparks Oostduinkerke.

Culturele hoogtepunten

 • Navigo
 • Ten Duinen
 • Delvaux
 • Garnaalvissers

www.Visitkoksijde.be/nl  voor meer info openingsuren en prijzen

Iets verder weg heb je dan ook nog Veurne, Oostende en Brugge. Zeker een bezoek waard.

Foodies! Koksijde is the place to be!

Er is een eetgelegenheid voor elk pallet en elk budget. We mogen met fierheid zeggen dat Koksijde beschikt over een paar pareltjes op culinair gebied. Een sterrenrestaurant en niet minder dan 9 restaurants zijn vernoemd in de Gault Millau.

We hebben ook een paar restaurants waar de kinderen zich kunnen uitleven terwijl u als ouder op uw gemak kan genieten van uw maaltijd.

Verse vis, garnalen van de noordzee, vlees van de beste kwaliteit, lekker brood en smakelijke patisserie vind u bij onze kwaliteitsbakkers, -slagers en -vishandelaren.

Op vrijdag kan u uw verse producten kopen op de wekelijkse markt van Koksijde. Op woensdag kan u naar de markt in Veurne op zaterdag in De Panne. En dan kan u  uw kookkunsten de vrije loop laten. https://www.visitkoksijde.be/nl/eten-en-drinken

Events

Via onderstaande link heeft u een overzicht van alle events of activiteiten die Koksijde het hele jaar door organiseert. Voor sommige activiteiten en workshops moet u vooraf reserveren.
Een paar jaarlijks terugkerende toppers zijn:
 • Carnavalstoet
 • Kidsdagen : tijdens de paasvakantie wordt de Zeelaan omgetoverd in een openlucht speelplein met games, springkastelen, parcours,…
 • Bloemenmarkt: tijdens het paasweekend
 • Ladies trophy: Tenniskampioenschap in de put voor het gemeentehuis
 • Garnaalvissers te paard aan het werk met of zonder huifkartocht
 • Halloween stoet, spookhuizen en leuke workshops
 • Kerstconcert, kerstmarkt en kerstoptocht
 • Middeleeuwse spelen (in het Ten Duinen museum)