• Geen favorieten

    Je kunt accommodaties toevoegen aan uw favorieten door op het te klikken.

+32 (0)58 533 999 Mijn Immo Europe Last-minutes

Logiesdecreet

Logiesdecreet

Het Vlaamse logiesdecreet: garantie voor veilige en kwalitatieve vakantiewoningen

Bijna twee jaar geleden trad het nieuwe Vlaamse logiesdecreet in werking. Vandaag zijn alle vakantiewoningen van Immo Europe in lijn met de richtlijnen van dit decreet. Zo garanderen we je een kwalitatief, veilig en zorgeloos verblijf.

Het Vlaamse logiesdecreet in een notendop

Het nieuwe Vlaamse logiesdecreet legt sinds 1 april 2017 een reeks basisnormen op aan iedereen die toeristen tegen betaling laat overnachten. De zeven basisnormen hebben betrekking op (brand)veiligheid, verzekering en hygiëne en worden aangevuld met specifieke uitbatingsnormen per type logies (hotels, B&B, vakantiewoningen, hostels, campings, vakantieparken en camperterreinen).

Wat betekent het logiesdecreet voor onze klanten?

Het Vlaamse logiesdecreet legt concrete normen en procedures op voor de uitbating van logies. Dit biedt houvast aan alle aanbieders van logies. Al wie een erkend vakantieverblijf boekt, krijgt op zijn beurt de garantie op kwaliteit en veiligheid. Hun logement beantwoordt namelijk aan de regels die door Toerisme Vlaanderen worden opgelegd. De erkenning is met andere woorden een kwaliteitslabel dat vertrouwen wekt.

Wanneer wordt een logies als veilig beschouwd?

Alle vakantiewoningen die Immo Europe verhuurt, beschikken over een brandveiligheidsattest. Dat wordt afgeleverd na een resem keuringen. Een overzicht:

  • Keuring van de elektrische installatie
  • Keuring van de gasinstallatie
  • Keuring van de gasdichtheid
  • Wettelijk verplichte aantal rookmelders en logboek
  • Brandblusser
  • Evacuatieplan met instructies en pictogrammen
  • Brandveilige voordeur (enkel nodig voor appartementen)
  • Gereinigde schoorsteen in huizen met stookolieverwarming of houtkachel

Alle vervaldata van deze keuringen worden door Immo Europe opgevolgd en op tijd opnieuw aangevraagd. Zo blijft de veiligheidsgarantie uit het logiesdecreet op elk moment gelden.

Verplichte verzekeringen voor eigenaars

Het logiesdecreet verplicht elke uitbater bovendien tot het afsluiten van een brandverzekering en een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. Ook deze verzekeringen zorgen voor een veilig en zorgeloos verblijf.

Bezoek de website van Toerisme Vlaanderen voor meer info over het Vlaamse logiesdecreet.

Promo Favoriet Nieuw